fbpx

Poziv na otvaranje izložbe: “Priče na 70×100”, autora Ismara Žalice

Pozivamo vas na otvaranje izložbe “Priče na 70×100” pozorišnih i filmskih plakata, autora Ismara Žalice, koje će se održati u subotu 22.aprila, u 19h sati u prostoru Endžio Hab-a na adresi Dobračina 4, Beograd. 

Izložba će biti otvorena za posete do 28. aprila, od 14:00h do 20:00h.Ulaz na izložbu je besplatan.

“Izložba ‘Priče na 70×100’ se sastoji od pozorišnih i filmskih plakata koje sam radio od svojih studentskih dana do sada. Ovo je moja prva izložba ovog tipa, gdje svoj razvoj kao dizajnera prezentujem samom sebi i javnosti i sa tim dolazi neizbježna doza anksioznosti. Želim da upotrijebim svoje plakate (pored izlaganja njih samih) u svrhu nečega čime se bavim odkad sam dobio zadatak za svoj prvi plakat: analizu i pokušaj sistematiziranja kreativnog procesa, zadatak za koji sumnjam da ću u potpunosti ikada dovršiti. Izložba predstavlja određeni presjek mog rada nastojanja da spojim svoja tri afiniteta: pozorište, film, dizajn i da probam ispričati priču na formatu 70×100.” – reči su autora Ismara Žalice.

Ismar Žalica, jedno od najprepoznatljivijih imena u oblasti grafičkog dizajna mlađe generacije u BiH, magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu na kojoj danas radi kao Viši asistent u oblasti fotografija, odsek Grafički dizajn. 

U svojoj dosadašnjoj karijeri svoje radove je izlagao širom regiona i realizovao preko četrdeset projekata u saradnji sa pozorišnim kućama i festivalima, filmskim produkcijama, nezavisnim muzičkim izvođačima. Za svoj rad je nagrađen nizom nagrada i priznanja. 

Pre otvorenja izložbe, istog dana na istoj lokaciji, od 17h do 18.30h, biće održana autorova prezentacija – od ideje do izvedbe specifičnih plakata za medije, gde će se plakati sa izložbe koristiti kao konkretni primeri tokom predavanja. 

Izložbu i prezentaciju realizuje udruženje Kontakt iz Sarajeva u okviru CERC projekta regionalne saradnje i kulturne razmene u saradnji sa Kulturocilin i Inicijativom mladih za ljudska prava u  Beogradu.

Leave a Reply