fbpx

Panel diskusija SPORT I ŽENE KOJE VOLE ŽENE

U četvrtak, 7. Septembra u Endžio Hab-u održao se panel “Sport i žene koje vole žene”. Preko 20 učesnica je učestvovalo u diskusiji o  iskustvima žena koje vole žene u sportu, neformalnim načinima udruživanja u svrhu osnaživanja i diskriminacijom sa kojom se suočavaju i načinima borbe protiv iste.

O ovim temama i iskustvima razgovarali smo sa Aleksandrom Gavrilović, Koordinatorkom za program edukacije Labrisa, Dragoslavom Barzut ispred FemSlema i Draganom Ivković, Selektorkom ženske vaterpolo reprezentacije.

“Moj prvi kontakt sa aktivizmom je upravo bio preko sporta, i zato mi je ovaj dogadjaj jako značajan. Sport mi je bio bitan za moj unutrašnji razvoj i povezivanje” – istakla je Aleksandra Gavrilović.

“Diskriminaciju sam osetila mnogo puta kao sportista, a osećam je i dalje. Borim se sa tim od kad sam skočila u bazen” – rekla je Dragana Ivković.

“Mi imamo disciplinski pravilnik u klubu i to je jedino rešenje, i mi se zaista bavimo time da devojke budu zaštićene. Ali je pitanje dalje implementacije i retko ko se bavi time. Nedostaje edukacija na svim nivoima”- istakla je Dragoslava Burzut.

Panel diskusiju organizovao LABRIS i BeogradPride2023

Leave a Reply