fbpx

Otvaranje izložbe “Progovara(j)mo” Muzeja ratnog djetinjstva

U subotu 2. oktobra u galerijskom prostoru Endžio Haba otvorena je izložba “Progovara(j)mo” Muzeja ratnog djetinjstva iz Sarajeva.

Kroz lične priče, eksponate i isečke iz videosvedočenja, kao i radove nastale tokom radionice mapiranja tela, izložba “Progovara(j)mo” Muzeja ratnog djetinjstva prikazuje iskustva žena koje su preživele ratno seksualno nasilje i dece rođene zbog rata u BiH. Predstavljanje izložbe u Beogradu deo je tematske nedelje posvećene problemu seksualnog nasilja u ratu, koja je deo projekta “Jačanje glasova žena pogođenih ratnim seksualnim i rodno zasnovanim nasiljem na Zapadnom Balkanu”.

Izložba “Progovara(j)mo” će biti postavljena u Endžio HAB-u (ul. Dobračina 4) od 2. do 8. oktobra (radno vreme od 11 do 19h), a ulaz je besplatan.

Izložba je producirana u saradnji sa organizacijom Zaboravljena djeca rata. Fondacijom Krila nade, Udruženjem PSIHOLAB, Inicijativom mladih za ljudska prava, Ženama u crnom, Autonomnim Ženskim Centrom, uz podršku Britanske Ambasade u Sarajevu, Britanske Ambasade u Beogradu, UNDP Serbia, Medica Mondiale, Engagement global i BMZ Bund.